Handels- og leveringsbetingelser

Bestilling af varer i vor webshop

Ved afslutning af varebestilling får du en e-mail bekræftelse med bekræftelse på din bestilling, hvori det fremgår hvilke produkter og planter, du har bestilt.

Vi anbefaler, at du gemmer din bekræftelse og evt. printer den ud.

Udsolgte varer:

Hvis det sker, at en vare er udsolgt, eller ikke lever op til vores kvalitetskrav, vil vi se om varen kan erstattes med en lign. Vare, og er det tilfældet vil du blive kontaktet herom.

Ellers fjernes varen fra ordren. Hvis dette er tilfældet, vil du blive kontaktet omkring situationen og blive spurgt ind til hvad du ønsker der skal ske.  På din slut faktura fremgår det hvilke varer vi leverer.

Såfremt erstatningsvaren har en lavere pris end den oprindeligt bestilte vare, tilfalder denne besparelse naturligvis dig.

Priser / betaling

Alle priser er på ellengaard.dk er inkl. 25 % moms og i Danske kroner (DKK), hvor intet andet nævnes. Der hæves ikke penge fra din konto før varen er gjort klar til afsendelse. OBS: undtagelse ved køb via faktura.

De mulige betalinger er:

Betaling via Dankort eller Mobilepay
Visa/Dankort
MasterCard
JCB
Maestro
Mobilepay
Betaling via faktura
Kun til erhverv – Hvis man køber via faktura, starter vi ikke behandlingen af ordren før vi har modtaget pengene på vores konto, eller der er betalt kontant i planteskolen. Dette er en ufravigeligt krav, ved valg af denne ene betalingsmetode.
EAN / GLN betaling
Til offentlige institutioner

Priser på fragt

Vi har fast lav fragt pris på__ kr uanset mængde – dog undtaget træer. Prisen er den samme om du køber 1 eller 100 varer og om de er store eller små. Vi leverer kun til brofaste øer.  Enkelte af vore varer er inklusive levering, og det vil da fremgå under beskrivelsen af varen. Træer over 2,5 meters højde kan ikke sendes med fragtmand, forhør på planteskole@ellengaard.dk eller tlf. 86451905 om special levering af større træer med vore egne biler og pris derpå, eller få leveret og plantet af EllenGaard Anlægsgartneri. Det er også muligt selv at afhente i planteskolens åbningstid.

Gavekort

Gavekort vil blive tilsendt pr. mail, hvor man selv kan printe det ud. Hvis man ikke har mulighed for selv at printe kan gavekort også sendes pr. brev, kontakt os da på kontor@ellengaard.dk herom, bemærk derved længere leveringstid. Gavekort afsendes normalt inden for 24 timer pr. mail. Gavekort kan også afhentes og betales i planteskolen.

Leveringsbetingelser

Der leveres ikke til ikke brofaste øer, Færøerne, Grønland og udland.

Levering 

Hos EllenGaard kører vi i en vis grad selv ud med varerne i egne biler. Vi bruger dog også Brink Transport og Danske Fragtmænd.

Levering af andre mindre ting eller små planter kan ske gennem PostNord.

Ved valg af levering til posthus/pakkeboks forbeholder vi os ret til at ændre leveringsmetode. Vi leverer som udgangspunkt aldrig planter til en pakkeshop/posthus og særlig store og tunge varer kan typiske heller ikke leveres til et Postnord afhentningssted.

Ordrer leveret med egne biler, Brink Transport samt Danske Fragtmænd leveres som udgangspunkt til kantsten/ fordør afhængig af størrelse på vare/plante.

Rettidig levering med vore samarbejdspartnere PostNord, Danske Fragtmænd og Brink Transport forudsætter at de overholder deres leveringstider. Såfremt der opstår forsinkelser hos disse, vil dette tilsvarende forsinke leverancen i forhold til den ønskede leveringsdato.

EllenGaard Planteskole & Anlægsgartneri kan ikke drages til ansvar for forsinkelser hos transportfirmaer, men i tilfælde af udeblevne leverancer, fremsende naturligvis en ny leverance uden beregning.

Ved levering af mindre planter til posthus/pakkeboks anbefaler vi afhentning samme dag som de ankommer til udleveringsstedet da garanti ellers bortfalder.

Ved køb af mange planter og fysisk store og/eller tunge varer kan leveringstiden være længere.

Bemærk at bla. Big Bag’s sendes som udgangspunkt direkte fra leverandør med ladbil og tilhørende palleløfter.
Det er ikke muligt for fragtmanden af løfte varer over hæk, busk, kantsten og lignende. For at kunne levere ned ad en indkørsel, skal underlaget være kørefast (asfalt eller fliser) og der skal være 4 meters frihøjde og kørebredde. Hvis dette ikke er tilfældet, vil levering ske ved kantsten / på fortov. Der ydes ikke garanti mod skader på belægninger ved kørsel med lastbil, bil eller palleløfter ved levering indenfor kantsten.

Bemærk at de angivne leveringspriser på hjemmesiden kun er gældende for brofaste steder.

Leveringstider

Vi leverer 95% af alle ordrer der er bestilt senest søndag aften i løbet af næste uge, senest lørdag.

Hvis din ordre leveres med Postnord eller Brink Transport, vil du modtage en sms med tracking link.

Hvis din ordre leveres i en af vores egne biler, modtager du en SMS omkring leveringstidspunktet enten dagen før din ordre leveres eller om morgen på dagen for levering.

Levering til øer

Vi leverer til brofaste øer uden ekstra fragt tillæg.

Varemodtagelse og reklamationsret

Når du modtager dine varer, skal du huske at kontrollere for eventuelle synlige skader.

Reklamation af varer som har fejl og mangler ved modtagelsen, skal meddeles inden 24 timer på mail: planteskole@ellengaard.dk med vedhæftet foto og vi vil håndtere opgaven hurtigst mulig.

Der ydes generelt 2 års reklamationsret på produkter købt hos EllenGaard Planteskole efter købelovens regler. Reklamationsret på levende planter er dog kortere, se under ”Grogaranti”. Husk at gemme din faktura/ kvittering, hvis der skulle opstå et problem.

Ved reklamation betaler kunden selv fragten, eller kommer til EllenGaard.

Ændringer eller annullering af ordre

Vi kan hjælpe dig med at ændre eller annullere din ordre. Bemærk dog at det ikke er muligt at tilføje flere varer til en eksisterende ordre. Kontakt os pr. mail: planteskole@ellengaard.dk hurtigst mulig. Dette gælder KUN hvis varen ikke allerede er blevet afsendt.

Er varen afsendt har kunden 2 hverdages returret for egen betaling.

Fortrydelsesret

Vi tilbyder to hverdages fortrydelsesret på ikke levende planter efter varemodtagelse, såfremt varerne sendes tilbage i ubrugt originalpakningen. Varens salgsværdi må ikke forringes. Hvis varen bliver beskadiget eller forringet og det skyldes manglende eller for dårlig indpakning, så mister du din fortrydelsesret.

Du vælger selv om du vil have pengene retur, en tilgodeseddel eller ombytning til andre varer. Du skal selv afholde de omkostninger, der er forbundet med returneringen af varerne.

For planter gælder at disse er letfordærvelige og derfor skal vi have din fortrydelse i hænde samme dag som leveringen finder sted. Du bærer omkostningerne forbundet med returneringen og det er dit ansvar at planterne returneres forsvarligt, så de ikke tager skade.

Ved returnering bærer du ansvaret for varen indtil vi modtager den.

Hvis du nægter modtagelse af pakke/planter eller annullerer ordren efter at den er blevet afsendt, forbeholder vi os retten til at fratrække leveringsomkostningerne når vi tilbagefører pengene, da dette anses som returnering af ordre.

Hvis din reklamation godkendes, refunderes beløbet, fratrukket evt. forringelsesgebyr, til det kort du har betalt med eller på din bankkonto. Er ordren betalt med gavekort, tilbagebetales beløbet til gavekortet.

Varer undtaget af fortrydelsesretten

Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

Levering af varer/planter, som er fremstillet/klippet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg.
Metervarer klippet efter kundens specifikationer.

Returadresse:
EllenGaard Planteskole & Anlægsgartneri

Viborgvej 438

8920 Randers NV

Varen kan også returneres i vores planteskole personligt. Få evt. rådgivning fra planteskolen omkring håndtering af planter under returkørsel i egen bil til planteskole.

Bestilling af ekstra ordre

Du er velkommen til at lave en ekstra bestilling på de varer, som du mangler at få med, men vi kan ikke garantere at den bliver leveret med din eksisterende ordre. Den vigtigste faktor i forhold til dette, er at der ikke er for mange dages mellemrum mellem ordrerne.

Skulle det ske at vi får samlet begge dine ordrer, så fjerner vi fragten på den ene ordre så du kun betaler fragt for en af ordrerne.

Billeder

Der tages forbehold for, at priserne på billederne på hjemmesiden muligvis ikke længere er gældende.

Gavekort

Vi modtager kun egne gavekort fra EllenGaard Planteskole & Anlægsgartneri, men fysisk i vores butik/planteskole/anlægsgartneri. Gavekort kan ikke anvendes på webshop.

Generelle forbehold

Vi tager forbehold for trykfejl, udsolgte varer, afgiftsændringer, prisstigning fra leverandører, Force Majeure.

Handels- og leveringsbetingelser gælder for alle leverancer fra EllenGaard Planteskole & Anlægsgartneri.

Oplysning om klagemuligheder

En klage over en vare eller tjenesteydelse kan indgives til Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg. Du kan klage til Center for Klageløsning via Klageportalen for Nævnenes Hus.

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her – http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mail adresse kontor@ellengaard.dk

Oplysninger om sælger

EllenGaard Planteskole & Anlægsgartneri

Viborgvej 438

8920 Randers NV

CVR 65835916

Danmark

TLf. +45 86451905

Generelle spørgsmål og reklamation: Planteskole@ellengaard.dk

Persondatapolitik

Vi har brug for følgende oplysninger, når du handler hos os: Navn, adresse, tlf.nr. og mailadresse.
Vi registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til dig. Vi leverer varerne selv, eller med PostNord, Danske Fragtmænd og Brink Transport.
Personoplysningerne registreres hos Jespers Planteskole A/S, og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.
Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder og samhandelspartnere, som opbevarer og behandler data. Disse virksomheder og samhandelspartnere behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.
Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.
Den dataansvarlige på EllenGaard Planteskole & Anlægsgartneri er Christian Faurschou
Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig. Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det.
Det kan f.eks. i det tilfælde være hvis dine data ikke længere er aktuelle i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan ligeledes kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med gældende lovgivning.

Du kan skrive til os på: kontor@ellengaard.dk