Handels- og leveringsbetingelser

Handels- og leveringsbetingelser


Oplysninger om sælger

EllenGaard Planteskole og anlægsgartneri v/Hans Ulrik Faurschou

Viborgvej 438

8920 Randers NV

CVR 65835916

Danmark

TLf. +45 86451905

Generelle spørgsmål og reklamation: Planteskole@ellengaard.dk


Bestilling

Ved afslutning af varebestilling får du en e-mail bekræftelse med bekræftelse på din bestilling, hvori det fremgår hvilke produkter og planter, du har bestilt.

Vi anbefaler, at du gemmer din bekræftelse og evt. printer den ud.

Bestilling af ekstra ordre

Du er velkommen til at lave en ekstra bestilling på de varer, som du mangler at få med, men vi kan ikke garantere at den bliver leveret med din eksisterende ordre. Den vigtigste faktor i forhold til dette, er at der ikke er for mange dages mellemrum mellem ordrerne.

Skulle det ske at vi får samlet begge dine ordrer, så fjerner vi fragten på den ene ordre så du kun betaler fragt for en af ordrerne.

Ændringer eller annullering af ordre

Vi kan hjælpe dig med at ændre eller annullere din ordre. Bemærk dog at det ikke er muligt at tilføje flere varer til en eksisterende ordre. Kontakt os pr. mail: planteskole@ellengaard.dk hurtigst mulig. Dette gælder KUN hvis varen ikke allerede er blevet afsendt.

Er varen afsendt har kunden 2 hverdages returret for egen betaling.

Udsolgte varer

Hvis det sker, at en vare er udsolgt, eller ikke lever op til vores kvalitetskrav, vil vi se om varen kan erstattes med en lign. Vare, og er det tilfældet vil du blive kontaktet herom.

Ellers fjernes varen fra ordren. Hvis dette er tilfældet, vil du blive kontaktet omkring situationen og blive spurgt ind til hvad du ønsker der skal ske.  På din slut faktura fremgår det hvilke varer vi leverer.

Såfremt erstatningsvaren har en lavere pris end den oprindeligt bestilte vare, tilfalder denne besparelse naturligvis dig.

Fragt

Varer der er på lager og kan sendes med det samme leveres normalt i løbet af 1-5 hverdage.  Fragtprisen afhænger af varerne og bliver automatisk udregnet når du bestiller i webshoppen. Vi leverer kun til brofaste øer.

Enkelte af vores varer er inklusive levering, og det vil da fremgå under beskrivelsen af varen. Træer over 2,5 meters højde kan ikke sendes med fragtmand, forhør på planteskole@ellengaard.dk eller tlf. 86451905 om special levering af større træer med vore egne biler og pris derpå, eller få leveret og plantet af EllenGaard Anlægsgartneri.

Det er også muligt selv at afhente i planteskolens åbningstid.

Betaling

Alle priser på ellengaard.dk er i danske kroner (DKK) og er inklusiv 25% moms.

Moms kan naturligvis fratrækkes, hvis indkøbet er til en virksomhed med gyldig virksomhedsregistrering.

Der hæves ikke penge fra din konto før varen er gjort klar til afsendelse. OBS: undtagelse ved køb via faktura. Der kan aldrig trækkes et større beløb end det, du har godkendt ved købet.

De mulige betalinger er:

Betaling via Dankort eller Mobilepay
Visa/Dankort
MasterCard
JCB
Maestro
Mobilepay
Betaling via faktura
Kun til erhverv – Hvis man køber via faktura, starter vi ikke behandlingen af ordren før vi har modtaget pengene på vores konto, eller der er betalt kontant i planteskolen. Dette er en ufravigeligt krav, ved valg af denne ene betalingsmetode.
EAN / GLN betaling
Til offentlige institutioner

Betaling vil først blive trukket på din konto, når den fysiske vare afsendes eller det virtuelle produkt er oprettet med mindre andet er aftalt eller fremgår af din ordre.

Reservation af beløb

Ved anvendelse af betalingskort, debit såvel som kredit, sker en reservation af det beløb der handles for. Dette beløb er reserveret indtil webshoppen, har behandlet og afsendt din ordre. Når ordren er afsendt, hæves pengene på kontoen. Reservationstiden afhænger af produktet/ydelsen.

Autorisering på debitkort

Ved debit kort, vil du kunne se at pengene er reserveret på din konto og at dit rådighedsbeløb vil her stå som værende mindre.Annullerer du eller webshoppen efterfølgende din ordre, så kan webshoppen ikke hæve pengene, men reservationen vil fortsat gælde i en periode. Bemærk at kun din bank (eller kortudsteder) vil kunne ophæve reservationen.

Autorisering på kreditkort

Pengene vil først hæves fra din konto og fremgå af dit overblik når webshoppen behandler og hæver betalingen for din ordre

Leveringsbetingelser

Vi leverer i Danmark til Jylland, Fyn, Sjælland samt alle brofaste øer. Vi har desværre ikke mulighed for at levere til mindre øer uden broforbindelse, til Færøerne, Grønland eller til udlandet.

Bemærk at de angivne leveringspriser på hjemmesiden kun er gældende for Jylland og alle brofaste øer.

Hos EllenGaard kører vi i en vis grad selv ud med varerne i egne biler. Vi bruger dog også Brink Transport og Danske Fragtmænd.

Levering af andre mindre ting eller små planter kan ske gennem PostNord.

Ved valg af levering til posthus/pakkeboks forbeholder vi os ret til at ændre leveringsmetode. Vi leverer som udgangspunkt aldrig planter til en pakkeshop/posthus og særlig store og tunge varer kan typisk heller ikke leveres til et Postnord afhentningssted.

Ordrer leveret med egne biler, Brink Transport samt Danske Fragtmænd leveres som udgangspunkt til kantsten/ fordør afhængig af størrelse på vare/plante.

Rettidig levering med vores samarbejdspartnere PostNord, Danske Fragtmænd og Brink Transport forudsætter at de overholder deres leveringstider. Såfremt der opstår forsinkelser hos disse, vil dette tilsvarende forsinke leverancen i forhold til den ønskede leveringsdato.

EllenGaard Planteskole & Anlægsgartneri kan ikke drages til ansvar for forsinkelser hos transportfirmaer, men i tilfælde af udeblevne leverancer fremsendes naturligvis en ny leverance uden beregning.

Ved levering af mindre planter til posthus/pakkeboks anbefaler vi afhentning samme dag som de ankommer til udleveringsstedet da grogaranti ellers bortfalder.

Ved køb af mange planter og fysisk store og/eller tunge varer kan leveringstiden være længere.

Bemærk at bigbags sendes som udgangspunkt direkte fra leverandør med ladbil og tilhørende palleløfter.
Det er ikke muligt for fragtmanden af løfte varer over hæk, busk, kantsten og lignende. For at kunne levere ned ad en indkørsel, skal underlaget være kørefast (asfalt eller fliser) og der skal være 4 meters frihøjde og kørebredde. Hvis dette ikke er tilfældet, vil levering ske ved kantsten / på fortov. Der ydes ikke garanti mod skader på belægninger ved kørsel med lastbil, bil eller palleløfter ved levering indenfor kantsten.

Leveringstider

Vi leverer 95% af alle ordrer der er bestilt senest søndag aften i løbet af næste uge, senest lørdag.

Hvis din ordre leveres med Postnord eller Brink Transport, vil du modtage en sms med tracking link.

Hvis din ordre leveres i en af vores egne biler, modtager du en SMS omkring leveringstidspunktet enten dagen før din ordre leveres eller om morgen på dagen for levering.

Reklamationer

Når du modtager dine varer, skal du huske at kontrollere for eventuelle synlige skader.

Reklamation af varer som har fejl og mangler ved modtagelsen, skal meddeles inden 24 timer på mail: planteskole@ellengaard.dk med vedhæftet foto og vi vil håndtere opgaven hurtigst mulig.

Der ydes generelt 2 års reklamationsret på produkter købt hos EllenGaard Planteskole efter købelovens regler. Reklamationsret på levende planter er dog kortere, se under ”Grogaranti”. Husk at gemme din faktura/ kvittering, hvis der skulle opstå et problem.

Ved reklamation betaler kunden selv fragten, eller kommer til EllenGaard.

Grogaranti

Vi bytter alle flerårige planter, der ikke gror, selv om de er behandlet korrekt efter denne vejledning.

Grogarantien gælder på disse betingelser:

-Du skal kontakte os inden planterne graves op

-Du skal gemme kvitteringen og eventuel etiket tilhørende planten. Er varen købt på webshoppen oplyser du ordrenummeret.

-Du skal sende tydelige billeddokumentation. Billeder skal tages både tæt på planten og et stykke fra planten.

-Reklamationen skal ske senest én vækstsæson fra købsdato.

-Planter skal være plantet korrekt ift vanding, placering samt jordbundsforhold, og må ikke udsættes for udtørring, frostskader eller fysiske skader som haregnav, påkørsel af plæneklipper eller andre fysiske skader.

-Der skal oplyses antal planter sagen drejer sig om.

OBS. Der gives ikke grogaranti for planter der plantes i krukker. Desuden skal man være særlig opmærksom på pasning hvis planterne er plantet ved et sommerhus eller andre områder med dårlig jord.

Fortrydelsesret

Vi tilbyder 14 hverdages fortrydelsesret på ikke levende planter efter varemodtagelse, såfremt varerne sendes tilbage i ubrugt originalpakning. Varens salgsværdi må ikke forringes. Hvis varen bliver beskadiget eller forringet og det skyldes manglende eller for dårlig indpakning, så mister du din fortrydelsesret.

Du vælger selv om du vil have pengene retur, en tilgodeseddel eller ombytning til andre varer. Du skal selv afholde de omkostninger, der er forbundet med returneringen af varerne.

For planter gælder at disse er letfordærvelige og derfor skal vi have din fortrydelse i hænde samme dag som leveringen finder sted. Du bærer omkostningerne forbundet med returneringen og det er dit ansvar at planterne returneres forsvarligt, så de ikke tager skade.

Ved returnering bærer du ansvaret for varen indtil vi modtager den.

Hvis du nægter modtagelse af pakke/planter eller annullerer ordren efter at den er blevet afsendt, forbeholder vi os retten til at fratrække leveringsomkostningerne når vi tilbagefører pengene, da dette anses som returnering af ordre.

Hvis din reklamation godkendes, refunderes beløbet, fratrukket evt. forringelsesgebyr, til det kort du har betalt med eller på din bankkonto. 

Varer undtaget af fortrydelsesretten

Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

Levering af varer/planter, som er fremstillet/klippet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg.
Metervarer klippet efter kundens specifikationer.

Returadresse:
EllenGaard Planteskole & Anlægsgartneri

Viborgvej 438

8920 Randers NV

Varen kan også returneres i vores planteskole personligt. Få evt. rådgivning fra planteskolen omkring håndtering af planter under returkørsel i egen bil til planteskole.

Billeder

Der tages forbehold for, at priserne på billederne på hjemmesiden muligvis ikke længere er gældende.

Generelle forbehold

Vi tager forbehold for trykfejl, udsolgte varer, afgiftsændringer, prisstigning fra leverandører, Force Majeure.

Handels- og leveringsbetingelser gælder for alle leverancer fra EllenGaard Planteskole & Anlægsgartneri.

Oplysning om klagemuligheder

En klage over en vare eller tjenesteydelse kan indgives til Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg. Du kan klage til Center for Klageløsning via Klageportalen for Nævnenes Hus.

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her – http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mail adresse kontor@ellengaard.dk


Persondatapolitik

Vi videresælger ikke personlige oplysninger og videregiver ikke dine personlige oplysninger til andre, de er kun registreret i vores kundekartotek. Du kan til enhver tid få slettet dine oplysninger.

For at du kan indgå aftale med Ellengaard Planteskole og Anlægsgartneri, har vi brug for følgende oplysninger:
. Navn
. Adresse
. Telefonnummer
. E-mail adresse

Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål, at kunne levere varen til dig.

Personoplysningerne registreres hos Ellengaard Planteskole og Anlægsgartneri og opbevares i op til fem år, hvorefter oplysningerne slettes.

Når der indsamles personoplysninger via vores hjemmeside, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis, hvilke oplysninger, der indsamles og hvorfor.

Direktøren og de ansatte for Ellengaard Planteskole og Anlægsgartneri har adgang til de oplysninger, der registreres om dig.

Den dataansvarlige i Ellengaard Planteskole og Anlægsgartneri er: Christian Faurschou

Vi opbevarer og transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.

Som registreret hos Ellengaard Planteskole og Anlægsgartneri har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i, hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter Persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Kontor@ellengaard.dk.

COOKIES

På https://ellengaard.dk anvendes cookies med det formål at optimere hjemmesiden og dets funktionalitet, og dermed gøre besøget så nemt som muligt for dig.

Du kan til enhver tid slette cookies fra din computer, se vejledningen på Webshop Cookies og Privatlivspolitik.

Se vores cookiepolitik her

Planter og planteprodukter, der handles på nettet, skal (næsten) altid følges af dokumentation, der viser, at de overholder EU’s krav til plantesundhed.

Den 14. december 2019 trådte der nye og stramme regler i kraft ved handel med planter og planteprodukter over internettet i EU. Reglerne skyldes en ny EU-forordning, som kaldes Plantesundhedsforordningen. Den har til formål at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter.

De nye krav betyder, at planter og planteprodukter, der købes hos internetbutikker, skal være fulgt af dokumentation for at de opfylder EU's krav til plantesundhed. Det gælder, uanset om planterne er til privat eller erhvervsmæssig brug. Frø solgt til private indenfor EU er dog ikke omfattet af plantepaskravet, mens visse frø handlet erhvervsmæssig brug.

Du kan læse mere om de nye krav til plantesundheden for planter, der handles på nettet her

Dokumentationen udgøres af et plantepas, hvis internetbutikken ligger inden for EU og af et plantesundhedscertifikat, hvis den ligger uden for EU. Se eksempler herunder. Kravene til plantesundheden afhænger af plantearten og oprindelsen, da det har indflydelse på risikoen for at sprede alvorlige planteskadegørere og sygdomme.

Plantepas og plantesundhedscertifikat er din garanti for sunde planter.

1Ved salg til erhvervskunder gælder dog yderligere krav til salg af visse frø, da disse altid skal forsynes med plantepas, uanset om de importeres fra et land, der ikke er medlem af EU, eller stammer fra et EU-land.